Drama Korea

Teman Lelaki Sempurna dalam drama Korea ‘My Absolute Boyfriend’

Spread the love

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Ada ke teman lelaki yang sempurna dalam dunia ini… rupanyer memang ada tapi harganya 10 juta yea… kena tempah dulu dengan syarikat Kronos Heavan kalau nak beli… hahaha

Semua ini dalam drama korea My Absolute Boyfriend yang baru habis ditayangkan di SBS pada 11 Julai 2019 dengan 36 episod (30 minit). Drama ini ada bertemakan romantik komedi, sedih dan sikit misteri.

Drama ini merupakan remake dari drama Jepun pada tahun 2008 yang berjudul “Absolute Boyfriend” dan Taiwan tahun 2012.

Teman lelaki sempurna ini merupakan lelaki robot bernama Zero Nine / Young Goo yang mempunyai ciri-ciri wajah kacak, kuat, romantik, bijak, bertanggungjawab, jujur, rajin, tidak cemburu (robot kan), pandai memasak, dan seorang yang sentiasa positif.

Sepanjang menonton drama ini, anda cuba bayangkan Zero Nine adalah robot bukan manusia yea…. barulah dapat menghayatinya drama ini…

Terdapat watak antoganis iaitu Diana seorang sangat kejam yang sepatutnya merupakan tuan kepada Zero Nine. Lagi satu watak, pengurus Geum Eun-Dong juga jahat orangnya yang cuba memutuskan hubungan dengan Da da dengan Ma Wang-Joon.

Zero Nine juga mempunyai seorang penjaga dari Syarikat Kronos Heaven bernama Nam Bo Won Nine dan sanggup berhenti kerja kerana cuba menyelamat Zero Nine dijual kepada Diana. Dia telah menghantar Zero Nine ke tempat lain dan tidak sengaja bertemu dengan Da Da.

Da Da tidak sengaja mencium Zero Nine dan menganggap Dada teman wanitanya.

Walau pun Zero Nine sebuah robot dia mempunyai perasaan cinta, rasa kecewa dan sedih seperti manusia.

Akibat robot terlebih belajar emosi manusia pasal cinta menyebabkan berlaku kerosakan. Ini kerana Zero Nine mempunyai perasaan cinta yang mendalam dan sanggup berkorban terhadap Da da menyebabkan Zero Nine menjadi terbeban dan berlakunya peleburan.

Maknanyer badan Zero Nine menghadapi masalah apabila dia sudah ada emosi. Kesannya Zero Nine akan rosak selamanya atau mati.

Tambah-tambah lagi Da Da pun jatuh cinta dengan Zero Nine. Masa itula… Zero Nine mengambil keputusan yang di luar jangka dan tidak dibuat oleh sebuah robot demi masa depan Da Da.

Sinopsis My Absolute Boyfriend

Drama ini mengisahkan seorang make up artis kesan khas bernama Da Da lakonan Bang Min Ah yang baru putus cinta setelah menjalinkan hubungan secara rahsia selama 7 tahun dengan pelakon terkenal bernama Ma Wang Joon lakonan Hong Jong Hyun.

Pada masa yang sama, Da Da telah menerima sebuah kotak besar di rumahnya dan dia fikir kotak tersebut merupakan peralatan kesan khas kepunyaannya.

Namun kotak yang diterimanya adalah sebuah robot seperti manusia bernama Zero Nine.

Dengan secara tidak sengaja, Da Da tercium Zero Nine. Zero Nine terjaga dan mula pandangan pertama terhadap Da Da dan terus memanggil Da Da teman wanita.

Sejak itu, Zero Nine tidak mahu berpisah dengan Da Da. Sifat Zero Nine penyayang, amik berat dan sentiasa menolong Da Da bila kesusahan lama kelamaan Da Da jatuh hati dengan robotnya.

Pada masa sama, bekas teman lelakinya Jong Hyun mula hendak kembali kepada Da Da. Tapi Jong Hyun kena bersaing dengan Zero Nine.

Bermula cinta tiga segi di antara Da da, Zero Nine dan Jong Hyun.

Walau pun bercinta dengan robot yang sempurna namun banyak rintangan bercinta dengan robot… seperti orang lain tidak boleh tahu Zero Nine sebuah robot dan Zero seorang bijak dan kuat menyebabkan orang lain berasa sangsi dan pelik terhadap Zero Nine.

Jadi, siapa berminat drama korea yang heronya robot, jangan lupa menonton drama My Absolute Boyfriend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *