Produk Kulit Sensitif

Spread the love
Produk Renoskin Untuk Kulit Sensitif

Pernah tak anda di luar sana mendengar produk Renoskin. Produk Renoskin merupakan produk menggunakan bahan semulajadi untuk merawat kulit sensitif.

Produk Renoskin pertama diperkenalkan sejak tahun 2016 adalah Medic Serum Renoskin dan berjaya terjual sebanyak 25 ribu botol.

Diterbitkan di Kosmo pada 17 September 2018

Produk Renoskin membantu anda yang mempunyai masalah kulit sensitif seperti ekzema, psiorisis, gatal gatal kulit, kulit merah merah, alahan kulit, kulit menggelupas, kulit kering, kulit berdarah, kurap, kudis, luka kecil, ruam bayi, kulit berjerawat, jerawat bernanah, tumit merekah, rekahan perut selepas bersalin, kulit berpanau, bengkak gigitan serangga, kulit bersisik, kulit melepuh, kulit kepala berkuping dan berkelemumur.

Walaupun masih baru dipasaran, Renoskin telah menerima banyak testimoni yang berjaya memulih dari masalah kulit sensitif.

Kulit sensitif menyebabkan masalah emosi

Pengasas RenoSkin adalah Puan Mairah Mustafa, merupakan seorang usahawan dan baru sahaja menamatkan dalam PhD jurusan pengurusan Industri di Universiti Malaysia Pahang. Boleh baca kisah Puan Mairah di sini.

Formula terbaik produk MedicSerum adalah dari hasil kajian suami beliau iaitu co-founder, Shahid Ali, seorang pelajar PhD dalam jurusan Bio-Process Chemical Engineering di Universiti Teknologi Petronas.

Pada tahun 2018, Renoskin mempekenalkan Sabun Cecair Oryza yang digunakan sebagai mandian untuk merawat kulit sensitif .

Medic Serum Renoskin

Medic Serum Renoskin Sangat Berkesan

Medic Serum ialah produk untuk merawat secara semulajadi kulit sensitif dan ekzema. Serum ini bagi menggantikan krim yang dijual di pasaran mengandungi steroid yang akan memberi kesan tidak elok jika digunakan dalam jangka masa yang panjang. 

Kajian penghasilan Medic Serum memastikan produk ini bebas bahan kimia, bebas pengawet dan bebas pewangi sintetik. Alternatif lebih selamat dan berkesan berbanding krim biasa.

Medic Serum juga mempunyai nilai ph 5.5 yang ideal untuk kulit kita. 

Renoskin Medic Serum mempunyai nilai pH 5.5

Kandungan  Medic Serum terdiri daripada 100% bahan semulajadi seperti minyak kastor, minyak kelapa dara, herba rosemary.

Pengalaman anak saya sendiri sembuh dari menghidap ekzema atopic dermatis sejak lahir setelah menggunakan produk Renoskin sejak tahun 2018 telah menjadikan saya mempercayai produk Reno skin. Boleh baca kisah pengalaman anak saya di sini.

Di sini juga saya kongsi testimoni yang menggunakan produk Medic Serum Renoskin

Sabun Cecair Oryza Renoskin

Sabun Cecair Oryza

Sabun cecair oryza sesuai digunakan satu keluarga untuk kulit alergik atau sensitif tak kira dari bayi sehinggalah orang dewasa…

Sabun cecair oryza selamat digunakan kerana menggunakan bahan yang BEBAS STERIOD, BEBAS PARABEN dan BEBAS MERKURI.  Sebabnya sabun oryza diperbuat  dengan bahan-bahan semulajadi seperti Rosemary, Minyak Kelapa dan minyak Rice Bran.  

Apa yang menarik sabun Oryza adalah berbau wangi dan menghasilkan buih yang pasti anak-anak akan suka. Ini berbanding kebanyakan sabun kulit di pasaran yang tidak berbuih.

Sabun Oryza hanya mengunakan 1 -2 titik sahaja
Sabun Cecair Oryza berbuih

Di sini juga saya kongsi testimoni yang menggunakan produk sabun Oryza Renoskin

Selepas menggunakan sabun oryza, digalakkan menggunakan Medic Serum Renoskin.

Medic Serum dan Sabun Oryza Produk Kulit Sensitif

Harga Medic Serum Renoskin : RM69 (SM) / RM73 (SS)

Harga Sabun Oryza Renoskin : RM55 (SM) / RM59 (SS)

Facebook :https://www.facebook.com/terapiekzema/

Instagram : https://www.instagram.com/agen_renoskin_malaysia/

Whatapps  :http://www.wasap.my/0146368407/

COD : Melaka Tengah, Jasin dan Alor Gajah